11 Ağustos 2009 Salı

DaRıCa ‘dA GeZiLesİ GöRüLEsİ BiR YEr

İlaç gibi gelen ilk cumartesi tatilimden sonra, Pazar günü çekirdek aile olarak havanın da güzel olmasını fırsat bilerek, Boğaziçi hayvanat bahçesine gittik.
Geçen kasım ayında da gitmiştik, ama Pelinsu biraz hasta olduğu için pek fazla zevk almamıştı.Şimdi o da çok mutlu oldu,eğlendi..hatta yolda uyuyup evde gözlerini açınca niye eve geldik ki orda kalsaydık diye ağlamaya başladı,babasından tekrar gitme sözü alınca ancak rahatladı.
Burası sadece hayvanat bahçesi değil; aynı zamanda kuş cenneti ve bir botanik park.
İçinde barındırdığı 350 çeşit kuş türü, 500 çeşit bitki ve 100 ü aşkın hayvan türünü kendi doğal ortamlarına en yakın ortamlarda yaşatmaya çalışıyor..
Parktaki her şey çok güzel düzenlenmiş. Kafeslerin önünde bulunan notlar sayesinde o kafesteki hayvanlar sayesinde en doğru ve net bilgileri edinebiliyorsunuz.
İçeri giriş bedeli bir kişi için 15 tl, okul çağındaki çocuklar için de aynı ücret alınıyor.,ama girişte asılan gelir gider tablosu incelendiğinde günLük zararın azımsanamayacak kadar çok olduğu görüldüğünde ücretin aslında ne kadar ufak olduğu da görülüyor...her ay yaklaşık 30 ton sebze-meyve-3 ton et,2 ton balık 2 ton buğday tüketiliyormuş
Böyle güzel bir yerin devamının sağlanması ve çocuklarımızın sadece televizyonda gördükleriyle kalmamaları için gereken ilgi ve destek umarız sağlanır.
bu gidişimizde kuşlar kısmını pas geçtik ama çıkmak üzereyken tam kafesin yanına yaklaşan bu bakire turnayı çekemeden edemedik

bu görüntü hep masal gibi gelirdi bana ama gerçekmiş

pamuk gibi..:)

gitmeden önce 1,5 kg meyve almıştık..herhalde mamamız tüm hayvanların sevdiği ortak meyve


kovalski şirin ve sevimli görünün..:D

Bu balığı çok sevdik...

biraz canı sıkılmış gibi duruyordu

bunu hiç sevmedim..çünkü bu türe has birşey herhalde nerde bulunursa bulunsun diğer maymunlar bu ve benzerlerinden korkuyorlardı..ondan gizli gizli kaçırabilirlerse yiyebiliyorlardı

işte böyle ellerini açıp aldıkları mamaları yiyiyorlar..

pelinsu geçen sefer maymunlara hiç bakmamıştı ama bu sefer kendi elleriyle besledi

kocaman cüssesinde yediği minik meyvalar bir yer etmiştir bilmem ama çok istekli görünüyordu
fotoda ayının ağzına doğru yol almış bir tane de gözüküyor..:)

ve işte madagascarın sevimli kahramanlarından zebra marty..pelinsuya nasıl da bakmış..

bu şempazeler süperdi..ilk gidişimizde çok şaşırmıştım..attığınız yiyecekleri beğenirlerse el şaklatıp bir daha ver şeklinde hareket yapıyorlar..veriyorsunuz eğer bitti derseniz..ehhhh hadi be sende diyen bi hareketleri daha var.anlatılmaz görünür muhteşemler..

bu deve geçen sefer dibimize gelip başımızı yalamıştı...)

bu da minik ceylan

Pelinsu çocuk parkında...çok güzel lunaparkı aratmayacak bir park var içeride ..hem de ücretsiz; çarpışan araba ve şişme oyun parkı hariç

yoruma gerek yok..foto kendini anlatıyor..:)


işte böyle..öyle yok çok bakımsız..şöyle perişan, böyle pis laflarına kanmayın..çok ama çok güzel bi yer..katkısı bulunan herkese kendi adımıza teşekkür ediyoruz..

Nikon D200 İstiyorum..istiyorum…


Ben seni dönem dönem istiyorum…niye bu kadar pahalısın ki yaww…ne zaman kavuşucam sana..sabahtan beri nette dolaşıp duruyorum..1200 tl ye çok derken almış başını gitmiş 2500 tl olmuşsun..şusuydu busuydu derken 3000 i bulur senin fiyatın..seni de almam hayal olur..oysa seninle çekilen böcükler bile ayrı güzel duruyor..Tamam anladık profesyonelsin ama benim de bakış açım profesyonel ..bi elime geçsen ne harikalar yaratırız seninle..

foto da benim d200 ile çekilmiş fotom..:)
BU SİTEDEKİ BANA AİT FOTOĞRAF VE YAZILARIN HİÇBİRİ, HİÇBİR SEBEPLE İZNİM OLMADAN KULLANILAMAZ.

SORMAK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEYLER OLURSA BEN BURDAYIM

Blog Widget by LinkWithin

LARVAM

LARVAM

İzleyiciler

Geçmişi merak edenlere..:)

Hakkımızda

Fotoğrafım
Pelinsu...Masum,akıllı,çok bilmiş,çok bıdık,çok güzel....... Bir de sevgili eşim ...canımız babamız var...dünyanın en iyi babalarından..ben kendime yeni bir prens bulacakmışım...benimkini kızım kapmış...:) günlük yaşananlar,sanat,moda,aşk,dedikodu,eğlence..bundan sonra aradığınız herşey burada olacak...daha doğrusu olmasını temenni ediyorum..:)